SIGV Coöperatie Duits leren
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Het belang van Duits leren in Europa

   Als we aan een belangrijke wereldtaal denken, denken we aan Engels en Frans. Het Duits zien we niet echt als een belangrijke taal, maar is dit wel terecht? We vertellen u graag waarom Duits leren wel relevant is.

   In Europa is Duits de meest gesproken moedertaal

   In Nederland denken we vaak dat Engels en Frans de meest gesproken moedertaal is. Als u het globaal bekijkt, dan klopt het wel dat die twee talen wereldwijd de meest gesproken moedertalen zijn. Als u echter naar Europa gaat kijken, blijkt dat Duits op dit continent de meest gesproken moedertaal is. De taal wordt niet enkel in Duitsland gesproken, maar ook in delen van Zwitserland, Oostenrijk, Liechtenstein, Noord-Italië, België en Luxemburg. Zo zijn er meer dan 100 miljoen Duitse moedertaalsprekers in Europa.

   Duits is eenvoudig te leren voor Nederlanders

   Vanuit het Nederlands Duits leren is betrekkelijk eenvoudig. De Duitse taal lijkt namelijk heel sterk op het Nederlands. Als Nederlander begrijpt u al snel vele Duitse woorden, omdat ze slechts enkele letters verschillen. Zo slaagt u als Nederlander al snel in om de basis van Duits te leren. De taal helemaal onder de knie te krijgen, vergt natuurlijk meer moeite.

   De groeiende Duitse economie

   Het gaat economisch goed met Duitsland, en dat maakt het land interessant om zaken te doen. Indien u uw zaken wilt uitbreiden naar het land, helpt het dat u een mondje Duits spreekt. Volgens exportfederatie Fenedex zou Nederland maar liefst 7 miljard meer kunnen exporteren als bedrijven het Duits beter zouden beheren.

   Veel wetenschappelijke publicaties in het Duits

   Duits is de tweede meest gebruikte taal voor wetenschappelijke publicaties. Duits leren geeft u toegang tot de wetenschappelijke wereld. Niet moeilijk dat deskundigen in de VS, Polen en Hongarije hun studenten aansporen om Duits te leren.

   Professionele Duitse vertalingen

   Wilt u graag uw zaken uitbreiden naar Duitsland of een ander Duitstalig land? Vertaalbureau Duits SIGV Coöperatie helpt u graag. Voor uw zakentrips naar Duitsland kunt u een beroep doen op een tolk Duits en voor uw vertalingen van uw documenten, website en POS-materiaal hebben wij een vertaler Nederlands Duits ter beschikking. Wij werken met native speakers die zowel de taal als de cultuur kennen. Zo voorzien wij u van Duitse vertalingen van de hoogste kwaliteit. Neem vandaag nog contact met ons op om uw project te bespreken.