De drie beste vertaalapps voor uw telefoon - SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   De drie beste vertaalapps voor uw telefoon

    

   Voor het vertalen van zinnen naar het Spaans of het Frans, nam u er vroeger een woordenboek Nederlands-Spaans bij. Sinds de komst van het internet en de mobiel is het niet meer nodig om met een woordenboek op zak rond te lopen. U kunt natuurlijk altijd een tolk inhuren maar u kunt ook gewoon een vertaal app op uw gsm downloaden en daar de vertaling van een woord opzoeken.

   Het aanbod van vertaal apps is zo groot dat het moeilijk is om de juiste app voor jou te kiezen. Wij vertellen je graag wat de voor- en nadelen zijn van de meest populaire vertaal apps.

   Google Translate

   Google Translate is zowat de meest gebruikte vertaalprogramma ter wereld. Met 103 beschikbare talen vindt u hier zeker de vertaling die u zoekt. Daarnaast beschikt de app over een handige feature waarbij u teksten scant met je camera en de vertaling op uw scherm verschijnt. De gratis app is voor een aantal talen ook offline te gebruiken. Dat is best handig voor de momenten dat uw mobiele internet beperkt is en er geen wifi beschikbaar is.
   + Gratis app
   + 103 beschikbare talen
   + Offline modus voor beperkt aantal talen
   + Mogelijkheid om teksten vanaf een foto te vertalen
   - Niet even nauwkeurig in elke taal
   - Lange zinnen worden niet altijd correct vertaald

   iTranslate

   iTranslate is dan wel niet zo bekend als Google Translate maar is kwalitatief minstens even goed. De translate app vertaalt meer dan 90 talen voor u. De gratis versie gaat gepaard met de nodige advertenties. Wilt u hiervan verlost zijn, dan kunt u voor een klein bedrag de volledige versie van de app aanschaffen. iTranslate werkt helaas enkel wanneer u online bent.

   + Goed overzicht
   + Meer dan 90 talen beschikbaar
   + Beluister de uitspraak van woorden met de uitspreekfunctie
   - De gratis versie heeft advertenties
   - Enkel in de betaalde versie zijn extra opties beschikbaar
   - Werkt enkel online

   Microsoft Translator

   Wilt u een tekst vertalen gratis, snel en eenvoudig? Dan is Microsoft Translator de vertaal app die u nodig hebt. Gebruiksgemak staat voorop bij deze app. Via tekst kunt u ongeveer 50 talen vertalen, via spraakinvoer ligt dit aantal helaas wat lager. Het voordeel is wel dat deze vertaal app ondersteuning voor een smartwatch biedt.

   + Eenvoudig te gebruiken
   + Ondersteuning voor een smartwatch
   + Vanaf foto vertalen
   + Vertaling gebeurt met aandacht voor de context
   - Spraakfunctie is slechts beschikbaar in beperkt aantal talen
   - Vertaal app is enkel bruikbaar mits registratie

   Niet voor alle vertalingen geschikt

   Een vertaalapp kan zeer handig zijn op vakantie, voor communicatie via berichtjes of dagelijkse low key interactie. Hebt u echter een zakelijke vertaling nodig, zoals de vertaling van een tekst voor uw webshop of een zakelijk contract, dan is het aangeraden om een vertaalbureau in te schakelen. Een vertaler Nederlands Duits of een tolk Engels heeft meer ervaring met de taal en de cultuur van een land dan een vertaal app. Enkel zo bent u verzekerd van een foutloze tekst die perfect aansluit op uw doelgroep en uw doelgroep prikkelt om tot actie over te gaan. De vertalers van SIGV Coöperatie zijn native-speakers, zodat u met uw zakelijke teksten bij ons aan het juiste adres bent.