De 7 leukste talen om deze zomer te leren | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   De 7 leukste talen om deze zomer te leren

   Een nieuwe, vreemde taal leren is voor veel mensen een leuke bezigheid, bijvoorbeeld om te doen in de zomer, waardoor ze zich in bepaalde delen van de wereld beter verstaanbaar kunnen maken. Dit kan reizen naar andere landen makkelijker en leuker maken en is ook op zakelijk niveau vaak handig, aangezien de communicatie dan een stuk soepeler verloopt.

   Wat zijn de zeven leukste talen om je taalvaardigheden mee te verrijken? En wat zijn daarnaast moeilijke en juist makkelijke talen om aan te leren, wat is de populairste tweede taal naast het Engels, en hoeveel tijd kost het gemiddeld om een vreemde taal volledig te beheersen? Dat leggen we in dit artikel allemaal uit.

   Wat zijn de leukste talen om deze zomer te leren?

   Er zijn veel talen die leuk zijn om te leren en te kunnen beheersen, wat afhangt van iemands persoonlijke interesses en doelen met de taal die wordt aangeleerd. Een vreemde taal leren kan bijvoorbeeld van pas komen op vakantie, maar kan ook op zakelijk gebied handig zijn. Onder andere de volgende zeven talen zijn leuk om deze zomer aan te leren.

   1. Duits

   Op veel middelbare scholen wordt Duits gegeven en het is de grootste taal in de Europese Unie na het Russisch met ongeveer 105 miljoen moedertaalsprekers. De taal heeft een sterke invloed op de muziek, filosofie en wetenschap en heeft daarnaast een rijke literaire traditie. Er zijn bijvoorbeeld veel bekende Duitse componisten, waaronder Bach en Beethoven, en schrijvers, zoals Goethe en Hesse. Bovendien ligt Duitsland dichtbij Nederland en is het een belangrijke handelspartner, aangezien meer dan 5500 Nederlandse ondernemingen in Duitsland actief zijn.

   2. Frans

   De Franse staal staat bekend om zijn elegantie en schoonheid en wordt ook wel “de taal van de liefde” genoemd. Het is van invloed op de mode, literatuur en kunst en veel Franse termen worden gebruikt in het theater, de mode, de culinaire wereld en de architectuur. Frans wordt overigens ook op veel plekken in de wereld gesproken, waarbij het maar liefst 300 miljoen sprekers wereldwijd heeft. Hiermee staat het op de negende plek van meest gesproken talen ter wereld. Overigens wordt het Frans ook gebruikt als officiële taal bij veel internationale organisaties en het beheersen van de taal kan van pas komen op vakanties naar Frankrijk en bij het doen van zaken met Franstalige bedrijven.

   3. Spaans

   Een andere taal die veel sprekers kent is het Spaans, wat een rijke cultuur heeft en relatief gemakkelijk aan te leren is door de vergelijkbare grammatica. De Spaanse taal heeft na het Chinees de meeste moedertaalsprekers wereldwijd, wat in totaal ruim 472 miljoen mensen zijn. Door Spaans te leren, kunt u zich dus op veel plekken in de wereld verstaanbaar maken. Het is evenals het Frans een officiële taal van veel internationale organisaties en brengt een hele eigen cultuur met zich mee, van salsa en flamenco dansstijlen tot Spaanse muziek en eetgewoonten.

   4. Italiaans

   Italiaans is de taal van heerlijke gastronomie, prachtige muziek en bijzondere kunst. De taal heeft een melodieus karakter en zit vol met passie. In vier landen is het Italiaans een officiële taal en het komt zeker van pas bij een bezoek aan plekken in Italië die minder populair zijn voor toeristen. Zo is het namelijk makkelijker om met de bevolking in contact te komen, waardoor u meer van de cultuur meekrijgt.

   5. Arabisch

   In een groot deel van het Midden-Oosten en Noord-Afrika wordt Arabisch gesproken, wat een taal is met een rijke geschiedenis en een uniek schrijfsysteem. Het beheersen van deze taal is een bijzondere vaardigheid, die op zakelijk gebied een aantrekkelijke kwaliteit kan zijn, zeker aangezien er steeds meer wordt ondernomen in Arabischsprekende landen. Wereldwijd spreken er ruim 200 miljoen mensen Arabisch, wat een stijgend aantal is. Arabisch leren vergt wel wat doorzettingsvermogen, aangezien het gepaard gaat met een heel nieuw alfabet en het van rechts naar links geschreven wordt.

   6. Chinees

   Het Chinees wordt ook wel Mandarijn genoemd en is momenteel de meest gesproken taal ter wereld met wereldwijd meer dan 1,3 miljard sprekers. Bovendien wordt het een steeds belangrijkere taal, omdat China een van de grootste exporteurs is ter wereld. China doet het sowieso goed op zakelijk gebied, aangezien er in dit land dagelijks diverse succesvolle bedrijven worden opgezet. Het beheersen van Chinees kan goed staan op uw cv en zorgt ervoor dat u op de mooiste plekken in China kunt komen, ook zonder een Engelssprekende gids erbij.

   7. Japans

   U kunt zich ook in een andere belangrijke Aziatische taal verdiepen: het Japans. Japan heeft een fascinerende cultuur en vormt de basis van Japanse anime, videogames en manga. Bovendien is het land de derde wereldeconomie en Japanse invloeden zijn overal terug te zien, zoals in games, muziek, animatie, mode en sport. Daarnaast heeft het een bijzondere cultuur, wat allemaal terugkomt in de Japanse taal.

   Als u wilt corresponderen in een vreemde taal zonder deze te leren, kunnen wij bij SIGV Coöperatie u van dienst zijn. Via ons heeft u namelijk toegang tot een netwerk van vertalers voor vertalingen naar meer dan 250 talen. Huur bijvoorbeeld een tolk Arabisch, tolk Frans of vertaler Duits Nederlands in via ons vertaalbureau Duits en andere talen. Neem contact met ons op voor vragen, de vertaalmogelijkheden en een vrijblijvende offerte.

   Wat zijn makkelijke en juist moeilijke talen om te leren?

   De beschreven zeven talen zijn belangrijke en interessante talen die door veel mensen gesproken worden en op het gebied van economie en cultuur veel invloed hebben op de rest van de wereld. Toch is het leren van de ene taal makkelijker dan de andere en de moeilijkheidsgraad hangt van diverse factoren af. Misschien beheerst u al andere talen of is de vreemde taal verwant aan uw moedertaal? Daarnaast heeft dit te maken met iemands persoonlijke taalvaardigheid, blootstelling aan de vreemde taal, toewijding om het te leren en de middelen die beschikbaar zijn. Voor Engelssprekenden worden de volgende talen beschouwd als relatief makkelijk om te leren:

   • Spaans: Dit wordt als een van de makkelijkste talen gezien om te leren voor Engelssprekenden. Het is een consistente taal met duidelijke grammaticaregels.
   • Italiaans: Qua structuur en grammatica lijkt het Italiaans erg op het Spaans. Bovendien heeft het een grotendeels fonetisch schriftsysteem, wat betekent dat de woorden worden uitgesproken zoals ze opgeschreven worden.
   • Portugees: Het Portugees lijkt eveneens op het Spaans qua vocabulaire en grammatica, en is een relatief eenvoudige taal om aan te leren.
   • Frans: Frans is iets complexer dan de bovenstaande talen, vooral op het gebied van grammatica en uitspraak. Toch heeft het veel overeenkomsten met het Engels qua vocabulaire.
   • Nederlands: Tot slot is het Nederlands voor Engelssprekenden een vrij toegankelijke taal door de gestructureerde grammaticaregels en de vele overeenkomsten op het gebied van vocabulaire.

   De definitie van een moeilijke taal om aan te leren is erg subjectief en hangt tevens van allerlei factoren af. Talen die veelal als uitdagend worden beschouwd zijn Aziatische talen, zoals het Chinees, Koreaans en Japans. Dit komt doordat ze een complex en op karakters gebaseerd schriftsysteem toepassen en verschillende tonen gebruiken in de uitspraak van woorden. Daarnaast is de grammaticale structuur heel anders dan Europese talen en er worden vaak ook nog verschillende schriftsystemen binnen de taal gebruikt die weer hun eigen regels hebben.

   Arabisch is ook een complexe taal om te leren voor veel Engelssprekenden, omdat het een rijke vocabulaire, moeilijk grammaticasysteem en rechts-naar-links schriftsysteem heeft. In Europa wordt het Hongaars tevens als een lastige taal gezien om aan te leren, omdat het heel anders is dan de meeste Europese talen. De woordvolgorde is bijvoorbeeld uniek en er wordt veel gebruik gemaakt van naamvallen. Tot slot heeft het Russisch een complexe grammatica en een hele andere fonetische structuur.

   Welke taal wordt er na Engels het meeste als extra taal gekozen?

   Engels is wereldwijd het populairst als extra taal naast de moedertaal, omdat het veel gebruikt wordt in onder andere de zakenwereld, wetenschap, entertainment, communicatie en technologie. Ook zijn er met behulp van deze taal betere educatieve en carrièremogelijkheden. Om deze redenen wordt Engels op scholen in veel landen wereldwijd als verplicht vak gegeven.

   Na het Engels is het Spaans de meest gekozen extra taal. Het heeft het op een na grootste aantal moedertaalsprekers ter wereld en wordt in veel landen gebruikt, waardoor het ook als nuttige taal wordt gezien om te leren. Na het Spaans is het Frans populair, vanwege de invloed van deze taal en cultuur op de kunst, culinaire wereld en mode. Overigens is het Duits ook populair, door de sterke economische invloed in Europa, en het Chinees, door de groeiende economische macht van China en de daarbij behorende zakelijke kansen. De keuze voor het leren van een extra taal hangt echter altijd af van iemands persoonlijke behoeften en interesses.