Alles wat u moet weten over Cuba │ SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Maak uw droom werkelijkheid in Cuba

   Wilt u mensen of bedrijven in Cuba helpen door middel van een goede communicatie? Hoewel het land niet altijd in een goed daglicht staat wat betreft politiek, kan het voor uw vertaalbureau wel mogelijkheden bieden. De inwoners hebben immers behoefte aan de communicatiemiddelen. Doordat er veel verschillen zijn, moet u wel goed weten hoe u op een respectvolle manier uw boodschap overbrengt. Onderstaande informatie kan u hierbij helpen.

   Algemene informatie over Cuba

   Cuba is een republiek, dat gelegen is in het Caribisch Gebied. Maar hoe groot is Cuba? Het land bestaat uit het eiland Cuba, Isla de la Juventud en ongeveer 4000 andere kleinere eilanden. In het noorden grenst het land aan de Golf van Mexico. Ook de Atlantische Oceaan begrensd het land hier. Andere grenzen bestaan uit de Caribische Zee, de Straat Yucatan en Windward Passage. Het communisme in Cuba is groot. Sinds de revolutie van 1959 is het land officieel een communistische staat en opgedeeld in vijftien provincies en een speciale staat. Laatstgenoemde is het eiland Isla de la Juventud. In Cuba is de hoofdstad Havana.

   De taal van Cuba

   Welke taal spreken ze in Cuba eigenlijk? Als vertaler wilt u hier voornamelijk alles over weten om de doelgroep te bereiken. In Cuba is de taal Spaans het meest gesproken. Vrijwel alle 11 miljoen inwoners zijn deze taal machtig. Als vertaler Nederlands Spaans geeft deze taal u de gelegenheid om niet alleen te communiceren met de inwoners, maar ook de bedrijven die hier werkzaam zijn. Het hoeft daarom niet lastig te zijn om uw werkzaamheden naar dit land uit te breiden.

   Religie in verschillende vormen beschikbaar

   In Cuba zijn inwoners voor het grootste deel katholiek. Zelfs na de revolutie, wanneer de staat officieel atheïstisch verklaard is. Het katholicisme is echter niet de enige religie die men aanhangt. Ook de santeria is, voornamelijk door de Afro-Cubaanse bevolking, gepraktiseerd. Sinds de 18e eeuw hangt een deel van de bevolking ook het protestantisme, jodendom en islam aan. Deze groeperingen zijn echter in de minderheid. Als vertaler dient u hier wel rekening mee te houden, zodat u op een respectvolle manier communiceert en professioneel overkomt. De doelgroep is u dankbaar als u voldoende kennis heeft over de tradities en gewoonten die met de religies gepaard gaan.

   Van onderzoek naar opdrachten

   Doordat Cuba uit meerdere eilanden bestaat, hoeft u niet alleen te werken in het land zelf. U kunt immers ook de andere inwoners van uw diensten voorzien. Maar welk and heeft de meeste inwoners en welke groepen hebben uw hulp nodig? Doe vooraf onderzoek naar de behoeften van de bevolking en kijk naar de plaatsen die het beste bij uw werkzaamheden aansluiten. U maakt een goede start met uw onderneming en heeft de eerste opdrachten binnen handbereik.