Alles wat u moet weten over Congo │ SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Alles wat u moet weten als vertaler over Congo

   Heeft u wel eens gekeken naar de mogelijkheden voor uw vertaalbureau in Congo? Het is een land waar niet iedereen direct aan denkt. Toch kan het uw onderneming nieuwe kansen bieden als u uw diensten hier aanbiedt. Mensen hebben bijvoorbeeld hulp nodig bij juridische zaken, maar ook tijdens het onderhandelen met buurlanden of de rest van de wereld. Om uw werkzaamheden goed uit te voeren dient u alles te weten over het land. Maar wat zijn dan de belangrijkste zaken over de Democratische Republiek Congo?

   Centraal gelegen met veel buurlanden

   Congo heet officieel de Democratische Republiek Congo. Het is een land dat centraal in Afrika gelegen is. Er zijn twee landen met dezelfde naam te vinden. De een is Congo, de democratische republiek heet ook wel Congo Kinshasa. De hoofdstad van Congo, Kinshasa, is namelijk aan de naam toegevoegd om het verschil aan te duiden. Maar waar ligt Congo precies? Het land grenst aan Congo-Brazzaville, zuid-Soedan, Oeganda, Burundi, Oeganda, Zambia, Angola, Tanzania en de Angolese exclave Cabinda.

   Geloven maken uw werk interessant

   Congo Kinshasa is een voormalige Belgische kolonie. Tussen 1971 en 1997 had het land de naam Zaïre. Vanwege de historie van het land is ruim 80 procent van de bevolking christen. 50 procent van de christenen is rooms-katholiek en 30 procent protestants. Ook hangt 17 procent van de bevolking diverse inheemse kerkgenootschappen aan. Denk hierbij aan de Kimbanguïstische Kerk. Congo kent daarom meerdere culturele verschillen, wat uw werk als vertaler Nederlands Frans alleen maar interessanter kan maken. U leert immers steeds weer wat bij.

   De Franse taal als uitgangspunt

   In Congo is de taal in eerste instantie Frans. De meeste mensen die u hier tegenkomt, zullen u in het Frans aanspreken en deze vertalingen nodig hebben. Afhankelijk van waar u bent in het land komt u ook talen als Kikongo, Swahili, Kituba, Lingala, Tshiluba en Munukutuba tegen. Mocht u mensen in deze regio’s moeten helpen met het vertalen van officiële documenten, is het aan te raden om een professional in te schakelen voor deze diensten. De nauwkeurigheid wordt op deze manier gewaarborgd en u helpt de bevolking aan de juiste informatie.

   Geen dag meer hetzelfde

   Wilt u uw werkzaamheden als vertaler zo snel mogelijk uitbreiden naar Congo? Of heeft u een vertaler nodig die in deze regio werkzaam is? Doe dan voldoende onderzoek naar de bevolking, culturen en tradities. Zo zorgt u voor nauwkeurigheid en efficiëntie en zijn mensen blij met de resultaten van de vertaalde documenten. Hoe meer u zich verdiept in het land, hoe interessanter het voor u wordt. Geen dag is meer hetzelfde als u samenwerkt met de Congolezen en iedereen voorziet van vertalingen die het leven kunnen veranderen.