Alles wat u moet weten over de Comoren │ SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   De Comoren: een walhalla voor vertalers

   De Comoren. De eilandengroep die ook wel bekend staat als de Unie der Comoren. Deze eilandengroep bestaat uit Anjouan, Grande Comore en Moheli. Ook zijn er een aantal kleine eilandjes in de groep te vinden. De groep ligt in de Indische Oceaan, ten noordwesten van Madagaskar en is ontstaan uit vulkaanuitbarstingen. Als Frans vertaalbureau is het interessant om te bekijken wat deze eilanden te bieden hebben, zodat u nieuwe kansen kunt creëren voor uw onderneming.

   Hier liggen de Comoren eilanden

   Waar liggen de Comoren eilanden precies? In het noordwesten van Madagasker liggen een aantal kleine eilanden, die u wellicht nog niet zijn opgevallen. Vooral de allerkleinste eilanden zijn niet goed zichtbaar op de wereldkaart. De drie grotere eilanden zijn verbonden met het Franse departement Mayotte en zijn als eilandengroep een op zichzelf staande groep. Met minder dan een miljoen inwoners is het een van de kleinste landen ter wereld, maar wel met voldoende vertaalwerkzaamheden om uw onderneming uit te kunnen breiden.

   Verschillende talen voor verbintenis

   De Comoren heeft als hoofdstad Moroni. Dit is de stad waar vrijwel alles gevestigd is en waar mensen ook naartoe moeten voor onder andere juridische zaken. Dit is waar uw vertaalwerkzaamheden van pas kunnen komen. De taal kan namelijk verschillen, mede door de invloeden van Madagaskar. Maar welke talen spreken ze in Madagaskar en de eilanden? Als eerste is er het Camorees, dat de meeste inwoners van de eilanden spreken. Ook Frans en Arabisch zijn talen die u regelmatig tegenkomt en waarmee u als vertaler Nederlands Frans een groot publiek mee bereikt. U helpt mensen aan iedere communicatie mogelijk met behulp van uw werkzaamheden.

   Religie en andere verschillen bekijken

   Voordat u uw vertaalwerkzaamheden uit kunt voeren op de Comoren en de omliggende landen is het aan te raden om de cultuurverschillen te onderzoeken. Ruim 98 procent van de bevolking hangt de Islam aan. De overige 2 procent het Christendom en Sjiisme. Vanwege de drie geloven zijn er onderlinge verschillen. Als vertaler is het noodzaak om zo nauwkeurig mogelijk te blijven met deze verschillen, zodat u de juiste doelgroep bereikt en u respect toont naar de bevolking van deze eilandengroep. Het zorgt dat mensen zich aan uw onderneming verbinden.

   Verdiepen zorgt voor succes

   Als vertaler is het van belang dat u uw teksten zo nauwkeurig mogelijk vertaalt. Of u nu een Frans vertaalbureau heeft of vertalingen in een andere taal maakt, het is aan te raden om zo veel mogelijk over de achtergrond van de inwoners van de eilandengroep te weten te komen. Zo blijft u efficiënt, kunt u de doelgroep bereiken en voelen mensen zich gewaardeerd. De tijd die u hieraan besteedt, verdient zich meer dan terug op de lange termijn. Uw werkzaamheden op de Comoren brengen u naar nieuwe successen.