Alles wat u moet weten over Cambodja | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Werken als vertaler in Cambodja

   Wilt u uw vertalingen toepassen in Cambodja? Het land is niet het eerste land waar u aan denkt als u uw vertaalwerkzaamheden uitvoert. Hiervoor denkt u immers eerder aan de mooie boeddhistische tempels en de rijke cultuur. Alleen zijn er veel mensen die uw werkzaamheden kunnen gebruiken. Niet alleen voor het communiceren met andere personen, maar ook om producten of diensten aan te kunnen schaffen. Maar waarom zou u als vertaalbureau hier aan het werk gaan?

   Veel gewoonten in Cambodja

   Cambodja is een land in Zuidoost-Azië, dat grenst aan Laos, Thailand en Vietnam. Ook de Golf van Thailand is eraan verbonden. Er wonen 16,2 miljoen mensen, die andere talen vaak niet machtig zijn. In Cambodja in de hoofdstad Phnom Penh woont een groot deel van de bevolking en hier zijn ook de meeste bedrijven gevestigd. U heeft hier veel culturen bij elkaar wonen. Niet alleen kan dit zorgen voor nieuwe mogelijkheden, maar ook leert u veel meer over de culturele gewoonten en tradities. Als vertaler leert u iedere dag iets nieuws, wat u weer kunt inzetten voor uw werkzaamheden.

   Tradities en geloof leren kennen

   Het boeddhisme is in deze landen vaak de grootste traditie. Het is een geloof met veel tradities, waar anderen niet altijd wat van snappen. Als vertaler Nederlands Italiaans of een van de andere talen is het uw taak om alles duidelijk op papier te krijgen. Dit kan alleen als u precies weet hoe het in elkaar steekt. Juist daarom kunt u uw werkzaamheden vanuit Cambodja uitvoeren. Door uzelf onder te dompelen in de lokale cultuur, kunt u uw vertalingen verrijken met een dieper begrip en respect voor de context waarin u werkt.

   De taal van het land begrijpen

   En uiteraard is er nog de taal. Maar welke taal spreken ze in Cambodja? Er zijn twee talen die door vrijwel de gehele bevolking worden gesproken: Khmer en Cham. In Cambodja de taal onder de knie krijgen is belangrijk, omdat de inwoners de westerse talen vaak niet machtig zijn. U kunt niet alleen alles leren over het land zelf, maar ook nieuwe talen toevoegen aan uw takenpakket. Zo breidt u uw bedrijf uit en heeft u de gelegenheid om een bredere doelgroep aan te trekken.