Alles wat u moet weten over Bulgarije | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Begin met vertalen in Bulgarije

   Heeft u wel eens gekeken naar de mogelijkheden voor uw bedrijf in Bulgarije? Het land heeft ruim 7,1 miljoen inwoners, die ongetwijfeld geïnteresseerd zijn in uw diensten. Zowel als Frans vertaalbureau met aanvullende werkzaamheden als een onderneming in een andere sector zijn er voldoende opties om te overwegen. Maar voordat u uw werkzaamheden daadwerkelijk uitbreidt, dient u te weten wat u allemaal van het land kunt verwachten. Want hoe steekt het land eigenlijk in elkaar? Onderstaande informatie zet alles voor u op een rij.

   Bulgarije met meerdere grote steden

   Bulgarije is een republiek, dat gelegen is in Zuidoost-Europa. Het ligt in het oosten van het Balkanschiereiland en ten zuiden van de Donau. En wat is de hoofdstad van Bulgarije? Dit is Sofia, een stad waar jaarlijks veel toeristen naartoe trekken. In Bulgarije zijn 7,1 miljoen inwoners te vinden. Hiervan wonen ruim 1 miljoen inwoners in de hoofdstad. Ook zijn er een aantal andere steden die van belang zijn voor de omgeving. Varna en Boergas kennen de belangrijkste havens van Bulgarije aan de Zwarte Zee, Roese en Plovdiv zorgen ook voor een goede economie.

   De taal van het land begrijpen

   En welke taal spreken ze in Bulgarije? Het is verstandig om u hierin te verdiepen als u uw bedrijf verder uit wilt breiden. In Bulgarije zijn meerdere talen die men spreekt. Denk aan Bulgaars, Turks, Macedonisch, Albanees, Roemeens, Armeens, Roma en Grieks. In Bulgarije een taal kiezen om te communiceren met de doelgroep kan hierdoor niet alleen mogelijkheden bieden, maar ook een aantal moeilijkheden met zich meebrengen. Iedereen is immers op een andere manier te bereiken. Een vertaler Nederlands Engels kan echter in eerste instantie al veel voor u betekenen.

   Mensen verbinden met cultuur

   Om nog meer mensen te bereiken, dient u niet alleen de taal te spreken of de teksten te laten vertalen in de juiste taal, maar ook rekening te houden met de cultuur in het land. Een deel van de cultuur komt van de religies die men hier heeft. 85 procent van de inwoners hangt het Bulgaars-orthodox aan, 12 procent de islam en het overige deel van de bevolking heeft geen religie. Rekening houden met gewoonten en tradities bindt de bevolking aan uw bedrijf en helpt u aan succes.