Een bedrijf starten in Spanje? Spaanse vertalingen bij SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Waarom een bedrijf starten in Spanje? 

   U heeft een bestaand bedrijf in Nederland en wilt een nieuwe markt aanboren in het buitenland. Een bedrijf starten in Spanje is in dat geval een uitstekende keuze. Spanje biedt op meerdere vlakken veel potentieel. Zo bestaat de markt uit een groeiende bevolking van maar liefst 47 miljoen inwoners. Wanneer u zich op de markt begeeft, is het belangrijk dat u zichzelf goed verstaanbaar maakt. Met een professioneel vertaalbureau als SIGV Coöperatie weet u uw doelgroep op de juiste wijze aan te spreken. Wij beschikken over tolken en vertalers die uw boodschap helder kunnen vertalen, waardoor er geen miscommunicatie ontstaat. Van een congrestolk om uw speech naar het Spaans om te zetten tot een vertaler Nederlands Spaans om uw documenten rondom het BTW nummer in Spanje te regelen. Onze dienstverlening zet u op uiteenlopende manieren in. Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan voor meer informatie. 

   De krachtige economie van Spanje

   Als het gaat om de BBP heeft Spanje de vierde grootste economie van de Europese Unie, en de dertiende wereldwijd. Dit maakt dat het land met 47 miljoen inwoners enorm geliefd is bij zowel projectontwikkelaars als buitenlandse investeerders. De bevolking woont in zeventien verschillende gemeenschappen, met drukbevolkte steden als Madrid, Valenica, Sevilla, Barcelona en Zaragoza. Ook opkomende steden als Tarragona en Bilbao zijn interessant om in te investeren. 

   Een bedrijf starten in Spanje: de toegangspoort tot de rest van de wereld

   Een onderneming beginnen in Spanje vormt een interessante toegangspoort tot de rest van de wereld. Buurlanden van Spanje als Portugal, Frankrijk, Marokko en Gibraltar zijn lucratief om ook uw vleugels naar uit te slaan. Bovendien onderhoudt Spanje nauwe contacten met Latijns-Amerika. Veel landen in Latijns-Amerika zijn bijvoorbeeld ook gevestigd in Spanje. Hetzelfde geldt voor landen in Noord-Afrika, die een sterke economische band hebben met Spanje. Internationaal gezien staat Spanje op de vijftiende plek als grootste importeur en op de zeventiende plaats als grootste exporteur wereldwijd. U kunt met een succesvol bedrijf dan ook uitgroeien naar andere landen in de omgeving. 

   Welke sectoren zijn interessant voor een bedrijf starten in Spanje?

   De horeca en het toerisme zijn de voornaamste inkomstenbronnen van Spanje. Daarnaast is het land actief in de voedingsmiddelenindustrie, cosmetica, e-commerce maar ook in de luchtvaartindustrie. Verder behoort Spanje op Europees grondgebied tot het land met de grootste hoeveelheid ondernemingen binnen de biotechnologie. 

   Fiscale voordelen bij een bedrijf starten in Spanje

   Een bedrijf starten in Spanje heeft diverse fiscale voordelen. Zo zijn de loonlasten slechts zes procent en de socialezekerheidsbijdragen ongeveer dertig procent. De venootschapsbelasting bevindt zich tussen de vijftien en dertig procent, wat afhangt van de omzet van de onderneming. Dit percentage is een enorm stuk lager in vergelijking met andere landen in Europa. Vanwege het btw-nummer heeft u als bedrijf in de Europese Unie bovendien een vrijstelling voor sommige producten en diensten met andere Europese landen. Dit is gunstig bij de in- en uitvoer van en naar Spanje. 

   Hoe start ik succesvol een bedrijf in Spanje?

   Om een succesvolle onderneming in Spanje te beginnen, dient u een aantal stappen te ondernemen. Allereerst onderzoekt u grondig de markt waarop u zich wilt begeven. Is er vraag naar uw product of dienst? Welke concurrenten zijn er? Wat zijn de gewoontes als het gaat om consumptie van de Spaanse bevolking? U vergelijkt de meest interessante steden om uw bedrijf op te starten in Spanje. Vervolgens maakt u een gedetailleerd businessplan om de kosten en baten in te schatten. Bij de oprichting vraagt u een btw aan in Spanje. Neem hiervoor bijvoorbeeld contact op met de Kamer van Koophandel. Zij geven u persoonlijk advies over uw strategie op de Spaanse markt. Wilt u zich vestigen in Catalonië? Dan raden wij u aan om de Spaanse Kamer van Koophandel in Barcelona of Madrid in te schakelen. 

   Spaanse vertalingen van belangrijke documenten

   Om een bedrijf in Spanje te beginnen, heeft u Spaanstalige documenten nodig. In veel gevallen eisen officiële instanties beëdigde vertalingen van Nederlandse documenten. Het gaat bijvoorbeeld om juridische documenten of financiële officiële papieren. SIGV Coöperatie beschikt over beëdigde vertalers, zodat uw documentatie meteen op orde is. Ook heeft u vertalingen nodig van marketingmateriaal, zoals brochures, flyers of uw website. In dat geval schakelt u een van onze vertalers in die specifiek op dit terrein actief is. Het gaat hierbij vaak niet om een letterlijke vertaling van de tekst, maar om een Spaanse tekst die de juiste doelgroep aanspreekt. Samen met u bespreken we naar wat voor vertaling u op zoek bent, zodat wij aan uw wensen voldoen. 

   Vertaling naar een van de vele dialecten in het Spaans

   Spaans is niet de enige taal die in Spanje gesproken wordt. Zo spreekt men onder andere Baskisch, Galicisch of Catalaans. Wilt u bovendien een onderneming beginnen op de Balearen of Canarische eilanden? Dan heeft u te maken met diverse andere dialecten die in de streek gesproken worden. Onze experts zijn opgegroeid met de verschillende dialecten, zodat uw vertaling nauwkeurig aansluit bij uw doelgroep. Bovendien zijn onze tarieven voordelig, aangezien wij geen winst maken binnen onze vereniging. Vraag vrijblijvend een offerte op maat aan via ons online contactformulier voor meer informatie.