BRIC-landen - SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   BRIC-landen

    

   De term BRIC-landen zegt u misschien niet veel maar u kent het zeker wel! BRIC staat namelijk voor Brazilië, Rusland, India en China. Vier landen die samen 40% van de wereldbevolking hebben en meer dan 25% van het aardoppervlak beslaan. Daarnaast zijn dit momenteel de vier economieën die het snelst ter wereld groeien. De voorspelling luidt dat deze vier landen tegen 2050 de rijkste landen ter wereld zullen zijn. Zakelijk zullen deze landen in de zeer nabije toekomst dus zeer belangrijk voor u worden. Vertaalbureau SIGV Coöperatie dook even in de taal en de cultuur van deze landen. Hieronder hebben we alles voor u wat u wilt weten over de BRIC-landen verzameld.

   Brazilië

   Brazilië heeft de laatste jaren een spectaculaire economische groei gerealiseerd. Het Zuid-Amerikaanse land zal dan ook de komende jaren steeds interessanter worden om zaken mee te voeren. De voertaal in Brazilië is Portugees maar wees gewaarschuwd: Braziliaans-Portugees verschilt behoorlijk van Europees Portugees. De verschillen uiten zich zowel in de grammatica en de vocabulaire als in de uitspraak. Ook als u goed Portugees praat, is een tolk inhuren bij de eerste gesprekken met potentiële zakenpartners zeker aangeraden.

   Rusland

   Rusland is met een oppervlakte die dubbel zo groot is als Canada het grootste land ter wereld. Het land is gelegen in zowel Azië als Europa maar behoort officieel tot Europa omdat 70% van de Russische bevolking in het in Europa gelegen gedeelte woont. De voertaal Russisch maakt gebruik van het cyrillisch alfabet, waardoor het zeer sterk van het Nederlands verschilt. Daarnaast zijn er vele dialecten aanwezig in Rusland maar iedereen spreekt en verstaat algemeen standaard Russisch, wat het voor een tolk iets makkelijker maakt.

   India

   Wie aan India denkt, denkt aan Bollywood en de vele exotische dieren zoals de Bengaalse tijger en de Indische olifant. Het land is gelegen in het zuiden van Azië en heeft meer dan een miljard inwoners, daarmee heeft het land 64 keer zoveel inwoners als Nederland. India beschikt over twee voertalen. In het zuiden van het land spreekt men Engels en in de noordelijke deelstaten gebruikt men het Hindi als voertaal. Zodoende kunt u een vertaler Nederlands Engels of een vertaler Nederlands Hindi nodig hebben wanneer u zakelijke teksten voor India wilt laten vertalen.

   China

   China is niet alleen de grootste economie ter wereld maar heeft ook de meeste inwoners ter wereld. Binnen China worden er meerdere talen gesproken: het standaard Mandarijn, Ke (Hakka), het Hui, Pinghua, Jin, Gan, Yue (Katonees), Xiang en Wu. Voordat u een zakelijke tekst laat vertalen voor China, is het belangrijk dat u weet welke taal uw doelgroep juist spreekt. Zo bent u verzekerd van een correcte vertaling die verstaanbaar is voor uw doelgroep.