Alles wat u moet weten over Botswana | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Breidt uw werkzaamheden uit naar Botswana

   Heeft u wel eens aan Botswana gedacht voor het verder uitbreiden van uw bedrijf? Het Afrikaanse land heeft namelijk veel te bieden voor een vertaalbureau. Meerdere talen, religies, tradities en gewoonten zorgen dat u uw werkzaamheden uitvoert met veel plezier. Iedere doelgroep is anders en dat is juist wat het interessant maakt. Om te voorkomen dat u de juiste doelgroep niet bereikt, is het aan te raden om zo veel mogelijk te weten te komen over het land. Onderstaande informatie helpt u hierbij.

   Een Afrikaans land met verschillen

   Het eerste wat u moet weten: waar ligt Botswana? Het is een republiek in het zuiden van Afrika en is omringd met andere landen. Het land grenst namelijk aan Zambia, Zuid-Afrika, Namibië en Zimbabwe. Vanwege de vroegere Britse protectoraat Beetsjoeanaland, heeft het land nog altijd veel Engelse invloeden overgehouden. Het land kent een lange geschiedenis binnen de diamantindustrie. De hoofdstad van Botswana, Gaborone, vindt u in het zuidoosten van het land en is nog altijd een van de bruisende plekken van de republiek.

   Christendom geeft veel invloeden

   Botswana is niet alleen een land met een rijke geschiedenis, maar ook op het gebied van religie heeft het land veel te bieden. De meerderheid van de ruim 2 miljoen inwoners, 70 procent van de bevolking, is christelijk. De meeste christelijken hangen het anglicanisme, methodisme of United Congregational Church of Southern Africa aan. Ook de Nederlandse Hervormde Kerk van Botswana is in het land te vinden. Vanwege het christendom zijn er jaarlijks nog altijd veel tradities die men aanhoudt. U kunt hier daarom op inspelen tijdens het vertalen van de teksten voor uw klanten of eigen bedrijf.

   Talen om uit te kiezen

   Als vertaler Nederlands Engels kunt u direct aan de slag in het land. Vanwege de geschiedenis is het Engels namelijk een van de meest gesproken talen. Ook spreken ze in Botswana Botswana, Tswana en Sotho. Deze talen zijn wellicht wat lastiger onder de knie te krijgen, maar de bevolking van het land waardeert het als u ook in deze talen teksten aanbiedt. Door de cultuurverschillen, tradities en gewoonten in het achterhoofd te houden, bereikt u een brede doelgroep en helpt u de inwoners van het land aan nieuwe informatie.

   Samen met professionals werken aan het succes

   Wilt u zelfs met uw bureau de beste vertalingen uitvoeren of professionals inschakelen die de teksten voor u kunnen samenstellen? Er zijn voldoende opties om uw bedrijf te helpen en de doelgroep te bereiken die u voor ogen heeft. Het maakt daarbij niet uit wat uw doeleinden zijn, iedere professional bereikt deze op zijn eigen manier. Voordat u het weet, communiceert u met de bevolking van Botswana en kan de winst uw bedrijf weer een geheel andere inrichting geven.