Alles wat u moet weten over Bosnië | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Bosnië: een land met veel veelzijdigheid

   Bent u een vertaler Nederlands Engels, maar wilt u uw werkzaamheden uitbreiden door nieuwe talen toe te voegen? Bosnië is een van de landen waar u uw vertalingen voor kunt maken. Het land is veelzijdig vanwege de verschillende talen die men hier spreekt. Ook zijn er meerdere religies en culturen beschikbaar. U gaat merken dat uw werkzaamheden nooit saai zijn. Maar wat moet u allemaal weten over het land voordat u daadwerkelijk uw bedrijf hier vestigt? Onderstaande informatie zet alles voor u op een rij, zodat u zich kunt voorbereiden.

   Algemene informatie over Bosnië

   Bosnië is een land in de Balkan. Samen met Herzegovina vormt het land de republiek Bosnië en Herzegovina. Veel mensen zeggen beide namen in één adem, maar het land is deels opgesplitst vanwege de culturen. Maar wat is de hoofdstad van Bosnië Herzegovina eigenlijk? De hoofdstad van het land is Sarajevo. Het is de grootste stad in Bosnië en Herzegovina en de meeste inwoners wonen hier. Met ruim 3,8 miljoen inwoners in het gehele land is het een van de minst bevolkte landen in Europa.

   Meerdere talen behoren tot de mogelijkheden

   In Bosnië is de taal opgesplitst in meerdere mogelijkheden. Als vertaler kunt u bijvoorbeeld Bosnisch, Servisch, Kroatisch en Montenegrijns gebruiken om met de bevolking te communiceren. Het is verstandig om als vertaalbureau vooraf vast te stellen welke doelgroep u heeft, zodat u hier de taal daadwerkelijk op vast kunt stellen. De regio Bosnië beslaat 80 procent van de republiek, dus u kunt veel gebieden tot uw doelgroep laten vallen. Vooraf onderzoek doen kan u ook helpen om de teksten aan te passen aan de gewoonten van de regio.

   Cultuurverschillen door meerdere religies

   De culturele verschillen dient u immers ook in het achterhoofd te houden. Bosnië kent verschillende religies, waardoor de cultuurverschillen ontstaan. 51 procent van de inwoners van de regio is islamitisch, 31 procent is orthodox en 15 procent is katholiek. Iedere religie heeft zijn eigen gewoonten en tradities. Door deze terug te laten komen in uw vertalingen, bindt u de doelgroep aan uw bedrijf en komt de boodschap goed over. U zorgt dat uw werkzaamheden een groot succes zijn en behaalt de resultaten die u vooraf voor ogen had.