Alles wat u moet weten over Benin | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Benin: Verscheidenheid biedt mogelijkheden voor professionals

   Benin is een land in Afrika dat u nieuwe kansen kan bieden. Als professional bent u immers voortdurend op zoek naar manieren om uw werkzaamheden buiten de landsgrenzen uit te voeren. Als Frans vertaalbureau kunt u in Benin bijvoorbeeld een brede doelgroep bereiken. Ondanks dat u kennis heeft van de Franse taal en onder andere Frankrijk, dient u ook kennis te hebben van Benin. Het land kent namelijk aanzienlijke verschillen. Onderstaande informatie helpt u daarom aan de kennis om uw werk uit te kunnen voeren.

   Algemene informatie over Benin

   Waar ligt Benin eigenlijk? Het is een land in Afrika, waar een grote verscheidenheid aan inwoners woont. In Benin in Afrika is de hoofdstad Porto Novo, maar dit is niet de economische Benin hoofdstad. Hiervoor moet u namelijk in Cotonou zijn, de grootste stad van het land. De landsgrenzen zijn verbonden aan Togo, Burkina Faso, Niger en Nigeria. In het noorden vindt u rivier de Niger en in het zuiden de Baai van Benin, onderdeel van de Golf van Guinee. Na de onafhankelijkheid van Frankrijk heeft het land zijn naam gekregen.

   Religie zorgt voor de verschillen

   Benin is erg verdeeld als het om religie gaat. Met 42,8 procent vormt het Christendom de grootste religie. 27,1 procent van de christelijken is katholiek. 24,4 procent van de bevolking hangt de Islam aan. Sinds de oprichting van het land in 1969 is het land ook lid geworden van de Organisatie voor Islamitische Samenwerkingen. Vergeleken met andere landen waar beide religies zich bevinden, is dit een uitzonderlijk gegeven. Maar er is nog meer op het gebied van religie. In het zuiden zijn er namelijk veel aanhangers van voodoo. Deze aanhangers zijn ruim 17,3 procent van de bevolking.

   Meerdere talen bieden nieuwe mogelijkheden

   En dan de talen in Benin. Want welke talken kunt u eigenlijk gebruiken voor de teksten? Als vertaler Frans Nederland kunt u hier veel klanten vinden. Een groot deel van de bevolking spreekt namelijk de Franse taal. Ook spreekt men Bariba, Fon, Fula, Haussa, Dendi en Yoruba. Het is goed om te ontdekken wat de meest gesproken taal is in een bepaald gebied. De taalkundige verschillen maken het soms lastig om goed te communiceren met de inwoners en de boodschap over te brengen. Ook kan het veel onnauwkeurigheden vermijden als u goed onderzoek heeft gedaan.

   Een goede voorbereiding treffen

   Staat u op het punt om uw werkzaamheden uit te breiden naar Benin? Zorg dan voor de juiste voorbereidingen. Verdiep u in de verschillende talen, de culturele verschillen in het land en de interesses van de doelgroep. Door ook rekening te houden met de religieuze verschillen van de bevolking, voorkomt u dat u geen professionele indruk achterlaat. Uw vertalingen bereiken de doelgroep die u voor ogen had.