Alles wat u moet weten over Belize | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Belize: een land met mogelijkheden voor vertalers

   Heeft u uw eigen vertaalbureau en wilt u uw werkzaamheden uitbreiden naar Belize? Belize, voormalig Brits-Honduras, heeft veel mogelijkheden voor professionals. Niet alleen op het gebied van vertalen, maar ook om nieuwe zakenrelaties aan te gaan. Het land kent een tal van talen, culturele verschillen en bovenal een rijke geschiedenis. In combinatie met de mooie landschappen heeft u de gelegenheid om de beste vertalingen aan te leveren. Maar wat moet u weten voordat u daadwerkelijk met het land kunt communiceren? Onderstaande informatie helpt u verder.

   Berlize met meerdere mogelijkheden

   Berlize is een land in Centraal-Amerika, welke grenst aan Mexico en Guatemala. Aan de oostelijke grens van het land vindt u de Caribische Zee, een van de trekpleisters voor vele toeristen die de zon opzoeken. De hoofdstad van Belize is Belmopan, waar u een groot deel van de inwoners vindt. Met slechts 360.000 inwoners in het gehele land is het een van de kleinste landen ter wereld. Toch zijn er, mede door de toeristische trekpleisters, volop kansen voor uw bedrijf beschikbaar en kunt u iedere boodschap overbrengen, ongeacht de doelen die u gesteld heeft.

   Meerdere talen met enkele verschillen

   Als vertaler Nederlands Engels kunt u volop aan de slag in het land. Een van de meest gesproken talen is namelijk het Engels. Ook spreekt men Spaans, Creools en een aantal lokale talen. Door de verscheidenheid aan talen zijn er ook uitspraken, gezegden en andere tradities en gewoonten te vinden. Zo ook op het gebied van religie. In het land is 60 procent katholiek en 30 procent protestant. Slechts 10 procent van de bevolking hangt geen geloof aan. Door u te verdiepen in de religie van een bepaald deel van het land, kunt u uw teksten hierop aanpassen.

   Snel aan de slag

   De beste teksten komen door te verdiepen in Belize en de bijbehorende gewoonten en tradities. Iedere tekst moet de juiste doelgroep bereiken, zonder de culturele verschillen als struikelblok te hebben. Door alles te weten te komen, maakt u alleen nog maar nauwkeurige teksten en heeft u binnen een korte tijd uw werkzaamheden uitgebreid naar het land. Ook maakt het de weg open om nieuwe talen binnen uw bureau toe te voegen en een nog bredere doelgroep te bereiken op de lange termijn.