Vertalingen in een Aziatische taal nodig? Kijk op SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Welke talen worden het meest gesproken in Azië?

   Wilt u zakendoen op het Aziatische continent of houdt u een congres waarbij Aziatische collega’s zijn uitgenodigd? Het Aziatische continent is met een oppervlak van maar liefst 44 miljoen vierkante kilometer het grootste wereldwijd. Er leven bovendien 4,5 miljard mensen op het continent in 47 door de internationale gemeenschap erkende staten. Op het Aziatische continent zijn maar liefst tweeduizend verschillende talen. Doordat er weinig invloeden van buitenaf zijn geweest, hebben de talen zich op hun eigen manier in de loop der tijd ontwikkeld. Verder groeien de meeste inwoners in Azië tweetalig op. Vaak is er een taal in de regio en een officiële taal die op school of bij officiële instanties wordt gesproken. Welke Aziatische talen spreekt men echter het meest? SIGV Coöperatie zet de meest gesproken Aziatische talen op een rij:

    

   De Chinese taal

   Met maar liefst 1,4 miljard mensen wereldwijd is Chinees de meest gesproken taal in Azië. De tekens van de Aziatische taal zijn maar liefst drieduizend jaar oud, en zijn niet eenvoudig aan te leren. De gesproken taal heeft daarbij veel overeenkomsten met andere moderne talen. Binnen het Chinees zijn verschillende dialecten, waarbij het Mandarijn wordt aangeduid als de hoofdvariant. Het Mandarijn spreekt men met name in de streek rondom Peking. Daarnaast bestaan er Chinese dialecten als het Min, Wu en Yue.

    

   Het Hindi

   Op de tweede plek na het Chinees staat het Hindi, met maar liefst 600 miljoen sprekers. Bovendien staat het Hindi op de derde plek van wereldwijd meest voorkomende talen, na het Chinees en het Engels. Het Hindi komt overigens niet alleen in India voor, maar ook in de Verenigde Arabische Emiraten en Mauritius. Daarbij is het Hindi ook niet de enige taal die officieel is vastgesteld in India, aangezien niet iedere Indiër de taal spreekt. Het Engels is daarom ook als officiële taal vastgesteld.

     

   De Engelse taal

   In een groot aantal landen is het Engels naast de taal van het land ook aangesteld als officiële taal. Zo spreekt men Engels in Hongkong, Singapore, India, Mauritius en de Seychellen. Verder is het Engels in sommige landen niet een officiële taal, maar wordt het er wel veelvuldig gesproken, zoals in Brunei of de Filipijnen. In Papoea-Nieuw-Guinea spreekt men bovendien Pidgin-English, wat een soort eenvoudige versie van het Engels is.

    

   De Russische taal

   Omdat Kirgizstan en Kazachstan behoren tot het Aziatische continent, is het Russisch nog altijd goed voor een vierde plek binnen de meest gesproken Aziatische talen. Zo’n 260 miljoen mensen spreken het Russisch in Azië. Het Russisch beschikt net als het Chinees en Hindi over een uniek schrift, genaamd Cyrillisch. Dit alfabet past men ook toe in het Doengaans, wat een dialect van het Chinees is.

    

   Professionele Aziatische vertalingen via SIGV Coöperatie

   Wilt u een tolk inhuren voor een congres? Of zoekt u een vertaalbureau voor het laten vertalen van een contract of arbeidsovereenkomst in een Aziatische taal? SIGV Coöperatie beschikt over een ruime ervaring bij het bemiddelen in tolken en vertalers. Bovendien hanteren wij geen winstoogmerk. Van een vertaler Duits Nederlands tot een Arabische tolk; wij gaan voor u aan de slag om de geschikte match te vinden. Neem direct contact met ons op voor meer informatie over onze vertaaldiensten.