Alles wat u moet weten over Azerbeidzjan | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Azerbeidzjan: een dichtbevolkt land in de Kaukasus

   Heeft u wel eens gehoord van Azerbeidzjan? Voor veel mensen is het een vrij onbekend land, waar men ook niet zomaar naartoe reist. Toch heeft het land veel te bieden voor zowel professionals als reizigers. Er zijn een groot aantal bezienswaardigheden, mooie landschappen en bovenal een grote bevolkingsgroep om als Frans vertaalbureau uw teksten voor te schrijven. Maar wat moet u dan allemaal weten over het land voordat u begint met het plannen van uw volgende reis? Onderstaande informatie zet een aantal zaken op een rij.

   Azerbeidzjan: waar ligt dat?

   Waar ligt Azerbeidzjan precies? Het land ligt op de grens van West-Azië en Oost-Europa. Er zijn verschillende buurlanden te vinden. Denk aan Iran, Armenië en Georgië. Ook Rusland grenst in het noorden aan het land. De Kaspische Zee is een van de trekpleisters voor toeristen en biedt tevens veel werkgelegenheid. Tientallen eilanden in deze zee behoren namelijk ook tot het land. De hoofdstad van Azerbeidzjan is Baku. Van de 9,9 miljoen inwoners in het land woont een groot deel van deze inwoners in of rondom de hoofdstad.

   Een talenmix in een klein land

   In Azerbeidzjan spreekt men verschillende talen. De algemene taal die door iedereen wordt gesproken is Azerbeidzjaans. Ook spreekt men Armeens Oost, Armeens West, Talysh, Arameens en Assyrisch. Als vertaler is het verstandig om te onderzoeken welke taal de doelgroep in een bepaald gebied spreekt, zodat u de tekst beter kunt richten op de groep die u wilt bereiken. Het voorkomt miscommunicatie, brengt de doelgroep goed over en helpt u de werkzaamheden beter uit te voeren.

   De religie in Azerbeidzjan

   Wat betreft de religie is er ook een verscheidenheid te vinden in het land. Het overgrote deel, ruim 93 procent, is Islamitisch. De Islam speelt daarom een grote rol in het land en u kunt dit terugzien aan de tradities. Een klein deel van de bevolking is Christelijk of Joods. Mocht u uw werkzaamheden als vertaler Nederlands Engels verder willen uitbreiden met de talen die men in het land spreekt, is het ook goed om de religies te bekijken. Zo behaalt u successen met uw artikelen en maakt u uw volgende zakenreizen tot een groot succes. De tijd die u erin steekt, verdient u meer dan terug.

   Maak uw werkzaamheden ene succes

   Als vertaler is het aan te raden om alle talen, gewoonten en tradities in het achterhoofd te houden. Iedere doelgroep heeft zijn eigen gewoonten. Ook kan het zijn dat een bepaald dialect een andere uitwerking heeft op de bevolking. Een goede vertaler of tolk houdt hier te allen tijde rekening mee. Door zelf voldoende tijd te besteden aan het onderzoeken van het land, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het overbrengen van de boodschap. Uw bedrijf groeit iedere dag aanzienlijk.