Alles wat u moet weten over Armenië | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Het bergachtige Armenië beter begrijpen

   Armenië, het bergachtige land in de Zuidelijke Kaukasus. Het is een land met veel bezienswaardigheden, een grote verscheidenheid aan tradities en bovenal meerdere talen. Als Frans vertaalbureau kunt u uw takenpakket eenvoudig uitbreiden door deze talen en dialecten toe te voegen. Maar voordat u dit doet, is het aan te raden om zo veel mogelijk te weten te komen over het land. Want waar ligt het land eigenlijk? En welke talen worden er gesproken? U leest alles in onderstaande informatie.

   Een Europees land in Azië

   Armenië is een land dat in het noordoostelijke deel van het Armeense Hoogland ligt. Het land behoort geografisch gezien tot Azië, maar de cultuur en historie van het land laat het behoren tot Europa. In Armenië zullen de meeste mensen daarom ook zeggen dat ze een Europees land zijn. De hoofdstad van Armenië is Jerevan. In Armenië is de hoofdstad gesticht in 782 voor Christus, waardoor het een van de oudste steden ter wereld is. Het is tevens de stad met de meeste inwoners in het bergachtige gebied. Sinds 2001 behoort het land ook tot de Raad van Europa.

   Meerdere religies in het land

   Armenië grenst aan Georgië, Iran, Turkije en Azerbeidzjan. Toch is het land qua religie vrijwel niet te vergelijken met de Islamitische buurlanden. Het overgrote deel, 94,7 procent van de inwoners, behoort tot de Armeens-Apostolische Kerk. 4 procent van de inwoners is Christelijk. Vooral in de diaspora zijn de patriarchen van Jeruzalem en Istanbul een belangrijk uitgangspunt. Slechts 1,3 procent van de inwoners bestaat uit Jezidi’s. De grote verscheidenheid aan geloven leeft voor het grootste deel saamhorig samen. Mocht u een reis maken door het land, is het aan te raden om bij de verschillende geloofsgebouwen te kijken, zodat u een goed inzicht krijgt in alle gewoonten en tradities van het land.

   Meerdere talen om te gebruiken

   En welke talen spreekt men eigenlijk in Armenië? De inwoners van het land spreken meerdere talen. Denk aan Aramees, Assyrisch, Armeens Oost en Armeens West. Het zijn talen met veel invloeden en dialecten. Een fout als vertaler is daarom zo gemaakt. Als vertaler Nederlands Engels wordt het u daarom niet eenvoudig gemaakt om de teksten vanuit een van deze talen te vertalen. Ook de verschillende tradities en gewoonten maken het lastig. Als vertaler dient u er daarom voor te zorgen dat u alles goed in het achterhoofd houdt, zodat u de doelgroep blijft bereiken en uw boodschap goed over kunt brengen.