Alles wat u moet weten over Angola | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Angola: een land met meerdere tradities

   Bent u wel eens naar Angola geweest? Tijdens het maken van een reis komt u er al snel achter dat dit Afrikaanse land vele gezichten heeft. Iedere stad, ieder dorp en ieder landschap is anders en de inwoners van het land hebben allemaal hun eigen gewoonten en tradities. Als vertaler Nederlands Engels en werkzaam in een land als Angola is het daarom aan te raden om alles te weten te komen over het land. Zo maakt u een goede indruk met uw teksten. Hieronder leest u de belangrijkste informatie over het land.

   De ligging van Angola

   Angola, officieel de Republiek Angola, is een land in Zuidwest-Afrika. Maar waar ligt Angola precies? In het noorden is de grens met Congo-Kinshasa, in het oosten Zambia, in het zuiden Namibië en in het westen de Atlantische Oceaan. De hoofdstad van Angola is Luanda, waar ongeveer een derde van de bevolking woont. Met 29,3 miljoen inwoners in het land kan het dus erg druk zijn in de hoofdstad. Het land heeft daarnaast nog veel meer te bieden voor reizigers, zoals de exclave Cabinda, dat in het noorden tussen Congo-Brazzaville en Congo-Kinshasa ligt.

   Verschillende religies leven samen

   Angola kent een grote verscheidenheid aan religies. De grootste en belangrijkste godsdienst in het land is het Christendom. Ruim 79 procent van de inwoners hangt deze religie aan, waarvan 41 procent katholiek is en de overige 38 procent protestant. Sinds de Portugezen in het land kwamen, zijn veel Angolese volkeren gekerstend. Een deel van de bevolking, ruim 12 procent, is niet gelovig en ongeveer 9 procent heeft een andere godsdienst. 1 procent van de bevolking hangt de Islam aan. Deze diversiteit is in ieder deel van het land merkbaar en kan u meer leren over de verschillende godsdiensten tijdens uw reis.

   Een grote verscheidenheid aan talen

   Maar welke taal spreken ze in Angola? In Angola de taal goed krijgen, kan een uitdaging zijn. Er zijn namelijk meerdere talen die gesproken worden. Denk aan Portugees, vanwege de geschiedenis van het land, maar ook Umbundu, Kikongo en Kwanyama. De jongere inwoners kunnen vaak ook een paar woorden Engels. Bij een vertaalbureau kunt u daarom de teksten in een groot aantal varianten vertalen, zodat iedere doelgroep in het land de juiste informatie krijgt.

   De doelgroep goed bereiken

   Wilt u de beste vertalingen aanleveren? Dan is het aan te raden om alles over Angola goed in u op te nemen. Niet alleen de verschillende talen, maar ook de godsdiensten maken een verschil voor uw doelgroep. Door rekening te houden met de tradities en gewoonten voelt de doelgroep zich betrokken bij het artikel en komt de boodschap goed over. Dezelfde kennis over het land kan u ook helpen om volop te genieten van uw volgende reis naar het land. U mengt zich moeiteloos met de inwoners van het land.