Alles wat u moet weten over Algerije | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Alles wat u moet weten over Algerije

   Voor uw beroep bij een vertaalbureau bent u voortdurend bezig met het vertalen van teksten. Maar wist u dat het hebben van kennis over een land ook van belang is? Als u bijvoorbeeld teksten vertaalt voor Algerije, moet u weten wat de gewoonten en tradities zijn. Zo voorkomt u veel miscommunicatie en past u de vertalingen aan de doelgroep aan. Ook als vertaler Frans Nederlands is het aan te raden om meer kennis te vergaren. Maar wat moet u dan allemaal weten over dit land?

   De geografie van Algerije

   Algerije is een land in het Midden-Oosten, dat ligt tussen Tunesië en Marokko. Samen met deze landen vormt het land de Maghreb. Het land heeft echter nog meer landsgrenzen. Denk aan de Middellandse Zee in het noorden, Libië, Mauritanië, Mali en de Westelijke Sahara van west naar oost. De hoofdstand van Algerije is Algiers. Dit is tevens de grootste stand in het land. De meeste mensen wonen in de bergachtige kuststrook, zodat er voldoende mogelijkheden zijn voor de inwoners van het land.

   De geschiedenis en religie in het land

   Er is een lange geschiedenis in het land te vinden. Voor langere tijd was Algarije namelijk onderdeel van Frankrijk. Er zijn veel mensen die daarom nog Frans spreken. Sinds 1962 is het land onafhankelijk en lid van de Arabische Liga. Vanwege de Arabische invloeden is het grootste gedeelte van de bevolking islamitisch. 99 procent van de mensen zijn verbonden aan de Islam, de overige 1 procent is katholiek. Het is goed om erachter te komen welke religie uw doelgroep aanhangt, zodat er geen miscommunicatie ontstaat.

   De taal in Algerije

   Maar welke taal spreekt men in Algerije? Er zijn meerdere talen in het land te vinden. Denk aan Arabisch Algerijns, Standaard Arabisch en Berber. Houd er rekening mee dat het Berber bestaat uit een noord en zuid. Beide hebben andere uitdrukkingen. Dit maakt het soms lastig om elkaar te verstaan. De meeste mensen kunnen echter het standaard Arabisch spreken, waardoor u uw vertalingen goed overbrengt. Waar de vertalingen ook voor dienen, u zorgt ervoor dat uw doelgroep weet wat u bedoelt met de juiste toepassing van de taal.

   Op reis naar het land

   Niet alleen voor vertalingen is het van belang dat u meer over het land weet, ook tijdens het maken van een reis wilt u voorkomen dat er problemen ontstaan. Als overwegend Islamitisch land heeft het land verschillende gebruiken, tradities en gewoonten. Mocht u op vakantie gaan of een zakenreis maken, is het aan te raden om hier meer over te lezen. Zo maakt u een goede indruk en geniet u met volle teugen van de reis. De inwoners van Algerije zullen u met open armen ontvangen en u rondleiden in hun leven.