Kom alles te weten over de Afrikaanse taal bij SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Welke talen worden het meest gesproken in Afrika?

    Met een oppervlakte van maar liefst dertig miljoen vierkante kilometer staat Afrika qua grootte op de tweede plek wereldwijd. Bovendien leven er circa 1,2 miljard mensen op het continent. Door de bewogen historie van Afrika met kolonisatie kent men talen als Frans, Engels en Arabisch. Toch bestaan er ongeveer 2000 inheemse talen in Afrika. In veel regio’s probeert men de eigen Afrikaanse taal in stand te houden. Wat zijn echter de meest gesproken talen in Afrika? SIGV Coöperatie zet voor u de meest toegepaste Afrikaanse talen op een rij:

    

   De Bantoetaal Swahili

   Met circa 150 miljoen mensen die de Bantoetaal Swahili spreken wordt deze Afrikaanse taal verreweg het meest gesproken op het Afrikaanse continent. De taal komt van oorsprong uit het Arabisch en betekent letterlijk ‘kust’. Het is dan ook de moedertaal van inwoners langs de Afrikaanse kust, van Somalië tot en met Mozambique. De taal wordt gesproken door mensen in het midden en zuiden van Afrika, bij het Grote Merengebied.

    

    

   De Arabische taal

   Op de tweede plaats van de meest gesproken talen in Afrika staat het Arabisch. Momenteel spreken maar liefst honderd miljoen Afrikanen de Arabische taal. De vele veroveringen in het verleden door de Arabieren en de invloed van de islam maakt dat velen tegenwoordig de taal spreken. In Niger, Senegal, Ethiopië en Tanzania spreek men bij officiële gelegenheden veelal in het Arabisch.

    

    

   De Franse taal

   Na het Swahili en Arabisch staat het Frans in de rij van meest gesproken Afrikaanse talen. Door de kolonisatie van het continent spreken ongeveer negentig miljoen mensen Frans in Afrika. De taal is hierbij verspreid over maar liefst 26 landen. Men spreekt met name Frans in Ivoorkust, Mauritius en Gabon.

    

    

   De Afro-Aziatische taal Hausa

   Maar liefst tachtig miljoen Afrikanen spreken Hausa. Deze Afro-Aziatische taal wordt in Niger en Nigeria zelfs als officiële taal op school geleerd. Met name voor de economie en handel is het Hausa van belang, waardoor de taal zelfs op internationale universiteiten een rol speelt. Een radiostation in Issoudon Frankrijk zendt bovendien volledig uit in de taal.

    

   De Afrikaanse talen Yoruba en Oromo

   Op een gedeelde vijfde plek staan twee Afrikaanse talen, te weten Yoruba en Oromo. Meer dan dertig miljoen mensen op het continent spreken de taal Yorubo, met name in Nigeria, Benin, Ghana, Ivoorkust, Liberia en Sierra Leone. Het Oromo wordt net zoveel gesproken, maar dan in Kenia, Egypte, Ethiopië en Somalië.

    

   SIGV Coöperatie voor professionele Afrikaanse vertalingen

   Zoekt u een vertaalbureau om deskundige vertaler Frans Nederlands of tolk Arabisch in te huren? SIGV Coöperatie beschikt over een jarenlange ervaring met tolken en vertalers, in meer dan honderd talen. Laat u meteen informeren over de mogelijkheden door contact met ons op te nemen via de website.