Alles wat u moet weten over Afghanistan | SIGV Coöperatie
Tolken en vertalen met een
maatschappelijke doelstelling
Selecteer een pagina

Wat zijn de kosten?

  VertalingTolkdienst

  Mijn taal staat er niet tussen

  Bel mij terug

  Wat zijn de kosten?

   VertalingTolkdienst

   Mijn taal staat er niet tussen

   Bel mij terug

   Alles wat u moet weten over Afghanistan

   Afghanistan is een land waar veel mensen wel eens over gehoord hebben. Het land is regelmatig in het nieuws vanwege onrust. Toch is er ook veel moois te ontdekken bij dit land. Of u nu geïnteresseerd bent in het leren over andere culturen en talen of als professioneel tolk aan het werk bent, het is aan te raden om u in het land en de cultuur te verdiepen. Maar wat moet u er dan allemaal over weten? Onderstaande informatie zet de belangrijkste zaken op een rij.

   De algemene informatie van Afghanistan

   Afghanistan heet officieel de Islamitische Republiek Afghanistan. Maar waar ligt Afghanistan precies? Het is een land in Centraal-Azië. Het land is begrensd door Tadzjikistan, Oezbekistan en Turkmenistan in het noorden, China in het noordoosten, Pakistan in het zuiden en Iran in het westen. Er wonen ruim 31 miljoen mensen in het land. De hoofdstad van Afghanistan is Kabul. In Afghanistan is de hoofdstad een van de drukst bevolkte steden van het land.

   De religies in het land

   Ruim 99 procent van de inwoners van Afghanistan zijn moslim. De grootste meerderheid van de Afghanen, tussen de 80 en 85 procent, zijn soenniet en de minderheid is sjiiet. Laatstgenoemde religie wordt voornamelijk door de Hazara aangehangen. Slechts 1 procent van de inwoners heeft een andere religie. De Afghaanse cultuur is daarom ook voor het grootste gedeelte gericht op de islamitische gebruiken, normen en waarden. Hier dient u rekening mee te houden als u naar het land toe reist vanuit uw vertaalbureau. Vooraf onderzoeken wat de gebruiken zijn van het land en het gebied waarin u zich bevindt, kan u helpen om goed te communiceren met de bevolking.

   De talen die men spreekt

   Maar welke taal spreken ze in Afghanistan? Veel mensen denken dat men hier Afghaans spreekt. Echter is er geen vaste taal voor Afghanistan. Zo spreekt men hier Dari, Pashto, Hazaragi, Baloetsji, Turkmeens, Uyghur, Oezbeeks en Punjabi. De talen hebben enkele overeenkomsten, maar ook veel verschillen. Een tolk inhuren voor uw reis kan voorkomen dat u de uitdrukkingen verkeerd gebruikt en geen respect kunt tonen voor de bevolking. Voor Afghanen die naar Nederland komen is het daarom ook lastig om te communiceren. De professional dient immers vooraf te bekijken welke taal de moedertaal is.

   Goed te werk gaan

   Wilt u zelf meer leren over de taal van Afghanistan en de cultuur die men in het land heeft? Of u nu werkzaam bent als vertaler Nederlands Duits of een ander vertaalberoep, uw kennis uitbreiden met andere landen in de wereld kan u helpen om uw diensten nog beter aan te bieden. Of wilt u als onderneming uw producten en diensten aanbieden in Afghanistan? Zorg er dan voor dat u een professional inschakelt die de benodigde documenten voor u kan vertalen.